SON DAKİKA

musterihizmetleritelefonu

HMF nedir? Bakın Neden önemlidir?

HMF nedir? Bakın Neden önemlidir?
Bu haber 24 Eylül 2023 - 19:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

HMF nedir? Bakın Neden önemlidir?
HMF, indirgen şekerlerin ve amino asitlerin reaksiyonunun, yani gıdalardaki ısıl işlemin bir sonucu olarak posta yoluyla reaksiyonun (enzimatik olmayan reaksiyon) bir sonucu olarak oluşan bir konserojenik bileşik olabilir. sıcaklıktaki artış ve dolayısıyla pH’ın bazikliği de reaksiyonu hızlandırır.

HMF riskindeki her bir yiyeceğin en önemli kalite kontrollerinden biridir, bu nedenle standart olarak maksimum elli mg / kg gıdaya izin verilir. HMF en yaygın pekmez, bal ve reçel ürünleridir. örneğin, melas oluşturmak için, dışarıda 100 ° C’de kaynar suyun uçması gerekir, ancak 58 ° C’de vakum altında kaynatılması elbette 100 ° C’de kaynama, HMF’ye neden olan posta yolu reaksiyonunu oluşturur. Ancak 58 ° C’de böyle bir durum yoktur, şeker yanmaz.

Başka bir deyişle, verilen sonuçtan sonraki sonucu çıkaracağız; Evlerimizde yaptığımız köy pekmezi bu açıdan riskli. Benim tavsiyem sadece endüstriyel pekmez için alışveriş yapmak. Ancak bu melasların HMF değeri olmalıdır. HMF’ye büyük önem veriyorum çünkü evimizde doğal ve sağlıklı olmasını beklediğimiz şeyden dolayı aslında HMF tehlikesi yaratıyoruz. örneğin, pekmez ve bal keklerde kullanılmamalıdır. Bunun yerine, kek genellikle soğuduktan sonra uygulanır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA