SON DAKİKA

musterihizmetleritelefonu

Bronşiolit Hastalığının Çocuklarda Nedenleri

Bronşiolit Hastalığının Çocuklarda Nedenleri
Bu haber 24 Eylül 2023 - 19:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bronşiolit Hastalığının Çocuklarda Nedenleri

Bir solunum yolu hastalığı olan bronşiolit, hemen hemen her yaşta tespit edilecek bir hastalık olabilir. Ancak bu hastalık 2 yaşın altındaki çocuklarda daha yaygındır.

Bronşiyol, akciğerlerde küçük hava yollarının aniden iltihap gelişmesine neden olan bir durum olabilir. Bronşiolit hastalığı, özellikle kış mevsiminde tonlarca dikkat gerektiren hastalıklar arasındadır.

Sebepler neler?
Bronşiyolit semptomlarının neredeyse yarısına, Solunum Sinsiti Virüsü, RSV neden olur. ayrıca, diğer virüs türleri Bronşiolit hastalığına neden olabilir. Bu hastalık emzirilmeyen bebeklerde daha yaygındır.

Semptomlar neler?
İlk başta, üst sistem enfeksiyonu belirtileri (sıvı formda burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hafif ateş, hapşırma) kendini göstermeye başlar. Öksürme sırasında hırıltılı solunum gibi durumlar oluşabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA