SON DAKİKA

musterihizmetleritelefonu

Böbrek Ağrısı Hakkında Ne Anlamak İstersiniz

Böbrek Ağrısı Hakkında Ne Anlamak İstersiniz
Bu haber 24 Eylül 2023 - 19:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Böbrek Ağrısı Hakkında Ne Anlamak İstersiniz
Böbrek ağrısı, böbreklerin yaralanması, bozulması veya enfeksiyonundan kaynaklanır. Böbrekler, omurganın her iki tarafında kanı filtrelemek ve vücuttaki sıvı ve elektrolitlerin uygun dengesini korumakla yükümlü olan bir çift fasulye şeklindeki organlardır.

Ağrı genellikle altta yatan nedene bağlı olarak donuk ve zonklayan veya keskin ve şiddetli olarak tanımlanır. Böbrek ağrısı genellikle sırt ağrısı ile karıştırılırken, his kaburgaların altında, sırtın üst kısmında çok daha derin ve daha iyidir.

Böbrek ağrısı genellikle bir böbrek etkilenirse tek taraflı olarak veya her iki böbrek de etkilenirse çift taraflı olarak sınıflandırılır. bu, maddenin iç (böbrekler içinde meydana gelen), prerenal (böbrekler üzerindeki bir organla ilgili) veya postrenal (böbrek altındaki tıkanıklık veya bozuklukla ilgili) olup olmadığına dair bir ipucu sağlayacaktır.

Nedenler
Böbrek ağrısının nedenleri geniştir ve iyi bir enfeksiyon, travma, tıkanıklık veya büyüme aralığı ile karakterize edilebilir.

Böbrek enfeksiyonu
Piyelonefrit olarak da adlandırılan bir böbrek enfeksiyonuna genellikle bakteriler neden olur ve böbreklerden birini veya her ikisini de etkileyebilir. . Piyelonefrit tipik olarak üreterler, mesane veya üretra dahil olmak üzere alt kanaldan yayılan bir enfeksiyondan kaynaklanır.
Akut piyelonefrit genellikle 2 gün boyunca gelişebilir. Belirtiler şunları içerir:

Tek taraflı veya bilateral böbrek ağrısı, genellikle künt ve yoğun, yanda (arka ve yan), karın veya kasıkta hissedilir

Yüksek ateş (102 Fahrenheit dereceden fazla)

Vücut titremeleri

Mide bulantısı ve kusma
yorgunluk

Karışıklık, karışıklık

Ağrılı veya yanan idrar (dizüri)

Bulutlu veya balık kokulu idrar

İdrarda kan (hematüri)

Sık idrara çıkma ihtiyacı (idrar aciliyeti) 4

Kronik piyelonefrit daha az yoğun görünür ve bazı durumlarda hiçbir belirti olmayabilir. Semptomlar gelişirse, kanatta zayıflık ve düşük dereceli ateş arasında donuk bir ağrı da olabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA