SON DAKİKA

Haber Burada

Zona Denen Bu Hastalık Nedir?

Zona Denen Bu Hastalık Nedir?
Bu haber 06 Haziran 2020 - 23:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Zona Hastalığı Nedir? Zona belirtileri nelerdir? Zona hastalığı bulaşıcı mıdır? Zona Hastalığında Merak ..

Zona Hastalığı Nedir?
Ülkemizde son derece yaygın olan zona cildin tipik bir hastalığı olabilir. Zona sinir hücresi gruplarını tutan ağrılı bir enfeksiyon olabilir. Etken virüs, suçiçeği enfeksiyonu sonrası kişinin siniridir. sisteme yerleşerek yıllarca hareketsiz kalabilir.

Kimler Zona Görülmeli Ve Neden?
Nüfusun yüzde 90-95’i suçiçeği geçirirken, yüzde 10-30’u zona ile karşılaşıyor. tehlike ilerleyen yaş ve sistemin bastırılması ile artar. 50 yılı aşkın risk; Önemli ölçüde artarken, 60’lar ile 8-10 kat artar. Sistem düşükse, zonalardan etkilenme olasılığı 80-100 kata kadardır. Zona yüzde 70’i 60 yaşın üzerindedir. Bireylerin zona alma olasılığı, yaşamları boyunca ortalama yüzde 20’dir. Sağlıklı bireylerde ikinci kez tekrarlama nadirdir. Stres sistemi baskıladığından, zonaların bu dönemlerde görünmesi normal kabul edilir. Bununla birlikte, yaşam tarzının zorlanması yerine, akraba, finansal sorunların veya beklenmedik olayların kaybı genellikle bir tetikleyicidir. Vücudun zayıflamasına neden olan açıklamalar arasında; bazı enfeksiyonlar, yorgunluk, uykusuzluk,

Zona bulaşıcı bir hastalık mıdır?
İlk enfeksiyon olan suçiçeği son derece bulaşıcıdır. hastane odasında suçiçeği geçiren kişinin enfekte olduğu koridordan geçen diğer hastaların da olması mümkündür. Çünkü virüs, enfekte kişinin vücudundaki su kabarcıklarından yayılır. Bununla birlikte, suçiçeği geçiren veya suçiçeği aşısı olan kişilerin zona yoktur.

Semptomlar neler?
Zona, döküntüler yüz, boyun, sırt, kalça veya gövde gibi sadece bir alanla sınırlıdır ve vücudun yarısında bulunur.

Baş ağrısı
Ateş ve titreme
Baş dönmesi
Mide bulantısı
Karın ağrısı
Göğüste ağrılı yanma hissi
Yorgunluk
zayıflık

Nasıl Tedavi Edilir?
Hastalığı için yaptığı tedaviler arasında; bol miktarda dinlenmek, kaşıntı ve ağrıyı azaltmak, yara bölgelerine soğuk kompres uygulamak, jel yulaf ezmesi ile duş almak, kaşıntıyı hafifletmek için bir losyon uygulayın.

Zona tedavisi için, suçiçeği zoster virüsüne karşı asiklovir ve valakiklovir adı verilen antiviral ilaçlar kullanılır. Ağrı kesici haplar, kremler ve losyonlar da ağrı, yanma ve batma gibi belirtiler için reçete edilir. Evde tedavi de semptomlarınızı hafifletmeye yardımcı olur.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA