SON DAKİKA

musterihizmetleritelefonu

Chia Tohumu İle Hızlı Kilo Yöntemi

Chia Tohumu İle Hızlı Kilo Yöntemi
Bu haber 24 Eylül 2023 - 19:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Chia Tohumu İle Hızlı Kilo Yöntemi

Chia tohumları son yılların en popüler sağlıklı gıdaları arasında yer aldı. azaltmak isteyenlerin birincil tercihleri arasında.

Chia Tohumu Nedir?
1980’lerde popüler olmaya başlayan chia tohumu ülkemizde yaklaşık iki yıldır. Vatanı Meksika ve Guatemela’dır. Aztek ve Maya topluluklarının enerji kaynağı olarak adlandırılır. Özellikle sosyal medyada popüler olan chia tohumları hakkındaki efsanevi bilgiler ilgiyi artırıyor. Dört veya beş yıl bozulmadan saklanabilen chia tohumunun yeri artık tartışılmamaktadır.

Chia Tohumun avantajları nelerdir?
Süper Lif Musilage içerir: chia tohumlarında bitkisel gıdalarda çok nadir bir diyet lifi vardır. Bu diyet lifinin adı musilage’dir. Chia tohumlarının jelleşmesinde etkili olan bu madde, LDL kolesterolü düşüren ilaçtan daha basittir.

Zayıflama Hızını% 15 artırır: Süper zayıflatıcı çok önemli bir etkiye sahiptir. bunun nedeni genellikle omega 3 yağ asitleri, diyet lifi, bitkisel protein, kalsiyum, fosfor, bakır ve çinko bakımından çok zengindir. Zayıflama diyetlerinde her gün 2 yemek kaşığı chia tohumu sütle tüketen şişman insanların normal kilo verme oranlarında yüzde 15’lik bir artış sağladığı kanıtlanmıştır.

Besin İçeriği çok Zengin: 2 yemek kaşığı chia tohumu 140-150 kalori içerir. 2 dilim ekmek, 2 orta boy meyve, 1 su bardağı süt ve birkaç köfte, kalori gibi kaloriler dikkatle tüketilmelidir.

Kan Şekerini Dengeler: Birçok çalışma, chia tohumlarının yemeklerden sonra yüksek kan şekerinden kaçınmasını önermektedir. şeker dengesiz olanlar, sudan sonra jelleşmeden önce 2 yemek kaşığı chia tohumu tükettiklerinde herhangi bir şekilde yükselen veya düşen kan şekeri atakları yaşamazlar.

Yaşlanmayı Durdurur: Chia, E vitamini açısından zengin bir tohum ve Koenzim Q10 adı verilen bir bileşik olabilir. Bu iki yaşlanma karşıtı vitamini doğal gıdalar, özellikle de chia ile sağladıktan sonra, hem kalbiniz beslenir hem de hücreye zarar veren serbest radikaller çıkarılır. bu şekilde yaşlanma yavaşlar.

İyi çiğnemeden yutmayın: Amerikan Gastroenteroloji Çalışma Komitesi chia tohumlarının tek başına kuru tüketilmemesi gerektiğini belirtir. . Her şeyden önce, kaygan küçük bir tohum ve yanlış yutma ile kuru madde trakeaya kaçabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA