10:00 pm - Saç Aşınmasını Durdurma Önerileri
9:56 pm - Balerin Topuzu Olan Bayan Saç Modeli Bakın Nasıl Yapılır
9:48 pm - Parfümün etkisi bakın nasıl artar, nasıl uygulanmalıdır?
9:43 pm - Buğulu Göz Makyajı Bakın Nasıl Uygulanır?
9:39 pm - Kış Makyajı Bakın Nasıl Yapılır Sizler İçin Öneriler
8:51 pm - Soda ve karbonatın avantajları neler? İdeal bir yüz ve cilt için
8:37 pm - Parlak Ciltler İçin Bakım İpuçları
8:32 pm - Mısır Unu İle Güzellik Maskesi
8:24 pm - İyi Güzel Bir Ruj İçin Ne Yapılmalı?
Ramazan ayında oruç başlangıcına göre değişen yemek saatleri sayesinde yeterli ve dengeli beslenme önerileri.
Ramazan geliyor, masalar şenlikli hale geliyor. Ramazan’ın maneviyatı herkes için etkilidir. Bununla birlikte, bu süreci nasıl zayıflattığınızı tespit etmek oldukça yanlıştır. Dengeli beslenme genellikle önemli olmakla birlikte, Ramazan ayında bu önem daha da artmaktadır. düşen kan şekeri sayesinde uzun süre açlıktan dolayı mide şişmesi ve hazımsızlık ve iftarda beslenmenin neden olduğu sindirim sorunları yaşanır. Ramazan ayında sizin için beslenme önerileri derledik. Birlikte bir göz atalım ..
Beslenme açısından en önemli nokta sahura’nın uzaklaştırılmasıdır. Sahur’da, dolu kalmak için protein, peynir, süt, yoğurt bakımından zengin yumurtaları tercih edeceksiniz. kızartmalar ve işlenmiş etlerden mümkün olduğunca az tüketmek için uyanık olmalısınız. iftar gibi taze sebzeler ve yeşillikler sahurda sıklıkla tüketilir. yumurta ve peynirle birlikte tam tahıllı ekmek veya ekmek seçeceksiniz.
İlk önce iftarda su ile açtıktan sonra yemeğe az yağlı hafif çorba ile başlamak önemlidir. hızlı yemekten ziyade, yavaş ve iyi çiğnemek az yiyecekle tokluk hissi yaratacaktır. ayrıca, çorbadan sonra midenizi beş veya 10 dakika dinlendirmek ağrıyı durdurmak için çok önemlidir.
Ana yemeklerde et yemek isterseniz, fırın veya ızgara olarak yenir ve kuru baklagil şeklinde yemek yemeyi tercih ederseniz, önceden bir noktada suyun içinde tutmak gastrointestinal sistemin Rahatlayın. kabız olmamak ve masaya binmemek için iftarda yoğurt, salata ve sebze yemeklerine dikkat etmelisiniz. tatlıyı yedikten en az 2 saat sonra sütlü tatlı veya meyve olarak hafif tatlı tercih edilmelidir. Vücut uzun süre susuz kaldığından iftar ve sahur arasında çok su içmeye özen gösterilmelidir. asidik içecekler yerine su, ayran taze sıkılmış meyve suyu veya şekersiz komposto seçeceksiniz.
Ek olarak, hasta sağlığı (diyabet, hipertansiyon, kalp rahatsızlığı, kronik böbrek bozukluğu ve gastrointestinal hastalık) olanlar, hızlı olup olmadıklarını doktorlarına danışmalıdır.